Νανά Προκοπούλου

Eιδική παιδαγωγός
Νανά Προκοπούλου

Η Προκοπούλου Νανά σπούδασε στο τμήμα της Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ειδική Αγωγή από το University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Κλινική Ψυχική Υγεία» από το τμήμα της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα χρόνια, παρακολούθησε επιμορφωτικό πρόγραμμα αναφορικά με τη Δυσλεξία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2018 ολοκλήρωσε την πενταετή κλινική εκπαίδευση της στην Α’ Ψυχιατρική κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Στα πλαίσια της κλινικής εκπαίδευσης παρακολούθησε βιωματικά σεμινάρια ψυχοδράματος και θεραπεία μέσω της τέχνης (art therapy) και παρείχε εθελοντικά για δύο χρόνια τις υπηρεσίες της στην Α’ Ψυχιατρική κλινική του Α.Π.Θ. και στον Παιδικό σταθμό του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Επιπλέον, στη κλινική εκπαιδεύτηκε στην Πρώιμη παρέμβαση και στο Care- Index, εργαλείο για την εκτίμηση της αλληλεπίδρασης μητέρας- βρέφους από 0-3 ετών. Πέρα από την κλινική εμπειρία της έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει παρακολουθήσει ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη θεραπεία μέσα από τις εικαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικά γραφεία ως ειδική παιδαγωγός σχεδιάζοντας εξατομικευμένα προγράμματα για παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό αλλά και ΔΕΠΥ καθώς και σε σχολεία παρέχοντας την υπηρεσία της παράλληλης στήριξης.