Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών το καλοκαίρι

2023 Kids Summer Camp Activities

H ομάδα του Mικρού Einstein διοργανώνει SUMMERCAMP για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους με σκοπό την δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση τους. Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να παίξουν, να αναπτύξουν κοινωνική αλληλεπίδραση, να ενισχύσουν με παιγνιώδη τρόπο τα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας και των Μαθηματικών, καθώς και να καλλιεργήσουν δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης. Ετοιμάσαμε δύο προγράμματα ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων κατάλληλα σχεδιασμένων σύμφωνα με τις ανάγκες τις κάθε ηλικίας, υπό την επίβλεψη των έμπειρων ειδικών παιδαγωγών και βασισμένα σε ολιγομελή τμήματα.

  • ⦁ Δημιουργία δύο ξεχωριστών τμημάτων: Για παιδιά Νηπιακής ηλικίας & για παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Ολιγομελή τμήματα.
  • Ωράριο: Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-14:00
  • ⦁ Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προγραμμάτων είναι 16/6/23 ως 30/6/23 , 3/7/23 ως 14/7/23 & 17/7/23-31/7/23
  • ⦁ 190€ ο κάθε κύκλος & -10% έκπτωση αν επιλέξετε 2 κύκλους

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ

«Σκηνοθέτες εν δράσει»

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θέατρο και τον κινηματογράφο! Γνωρίζουν τη δραματοποίηση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δημιουργούν το δικό τους σενάριο, αφηγούνται, χωρίζουν ρόλους και σκηνοθετούν! Όντας έτοιμοι πλέον έμπειροι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι επιχειρούν την δική τους ταινία μικρού μήκους! Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν στα πλαίσια μιας ομάδας, να διαφωνούν, να συμφωνούν, να συζητούν και να δίνουν λύση στα προβλήματα προκύπτουν. Σκηνοθέτες και ηθοποιοί, ξετυλίγουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, προβληματίζονται και αποφασίζουν για το σενάριο του έργου τους, τη μουσική και ό,τι άλλο φανταστούν!

«Παραμυθάκηδες vs Ιστορικάκηδεςι»

Ο Αϊνστάιν έλεγε : «Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια”! Είναι γνωστό ότι το παραμύθι συμβάλει σημαντικά:
 • ⦁ στη μάθηση
 • ⦁ την ανάπτυξη προσοχής
 • ⦁ την ενίσχυση της μνήμης
 • ⦁ τη συναισθηματική ωρίμανση
 • ⦁ και την κοινωνική συμπεριφορά του παιδιού

Μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωες, να εκφράσουν τα συναισθήματα και τους φόβους τους, να αντλήσουν ιδέες και λύσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σε αυτό το εργαστήριο, η φιλαναγνωσία ζωντανεύει μέσα από ιστορίες, με στόχο τα παιδιά να εκφραστούν, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, και να καλλιεργήσουν τις ευαισθησίες τους. Οι μικροί μας φίλοι μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία θα έρθουν σε επαφή με την αφήγηση, την εικονογράφηση και τη γνώση που προσφέρει ένα παραμύθι, με οδηγό τη μαγεία της γνωριμίας με το αδύνατο, το “άπιαστο” και το φανταστικό

«Γουστάρω να κινούμαι ρυθμικά.. Γουστάρεις; Δώσε!»

Εδώ διασκεδάζουμε με την ψυχή μας μέσα από τη μαγεία της μουσικής και του χορού! Το εργαστήριο μουσικοκινητικής βοηθά τα παιδιά ν’ αντιληφθούν έννοιες όπως ο χώρος, ο χρόνος, η ταχύτητα, η ένταση και ο ρυθμός. Μέσα από τη μουσική, το παιχνίδι και την κίνηση οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γνωρίσουν το ρυθμό και τις αισθήσεις τους, να αναπτύξουν τη συγκέντρωση τους, να συνεργαστούν σε ομάδες, να ανακαλύψουν το σώμα και τις δυνατότητες τους! Σε αυτό το εργαστήριο θα παίξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας ως ηχητική πηγή, θα χορέψουμε σε ρυθμούς κουβανέζικης salsa και θα αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία και τα δημιουργικότητα μας για να μοιραστούμε μια αξέχαστη εμπειρία! Γουστάρεις…..; Δώσε…!

«Ο γύρος του κόσμου σε 15 ημέρες!»

Θα θέλατε να ταξιδέψετε στον κόσμο; Να δείτε πως ζουν τα παιδιά σε άλλες χώρες της γης; Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά ταξιδεύουν στις ηπείρους της γης και γνωρίζουν πώς είναι η ζωή στην έρημο, στους πάγους, στη ζούγκλα αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις! Ανακαλύπτουν διαφορετικούς πολιτισμούς, μαθαίνουν τις σημαίες των χωρών, έρχονται σε επαφή με άλλες γλώσσες, ιστορίες, έθιμα! Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας και τον σεβασμό προς το συνάνθρωπο τους με βιωματικό τρόπο!

«Στο δρόμο όταν βγαίνω… τα σήματα προσέχω!»

Η κυκλοφοριακή αγωγή θέτει τα θεμέλια για τις γνώσεις που κρίνονται απαραίτητες για μια ασφαλή οδική κυκλοφορία. Το συγκεκριμένο εργαστήριο αποσκοπεί:

 • ⦁ στην εκμάθηση του Κ.Ο.Κ. και τη συνειδητοποίηση βασικών αρχών της κυκλοφοριακής αγωγής
 • ⦁ στην αναγνώριση των σημάτων
 • ⦁ στην ανάπτυξη ικανότητας χωρικού προσανατολισμού
 • ⦁ στην χρήση κανόνων των πεζών

Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι σε αυτό το εργαστήριο, γνωρίζουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πεζοί, ποδηλάτες, επιβάτες και να μετακινούμαστε ασφαλείς στην πόλη!